Természetesen! Íme egy egyedi változat: **Enikő Konyhájának Finomságai** Fedezd fel Enikő különleges receptjeit, ahol a hagyományos ízek és az innovatív ötletek találkoznak. Minden egyes étel mögött ott rejlik Enikő szenvedélye a főzés iránt, amely gara
20 dkg jó minőségű vajat felolvasztok, majd 20 dkg darált zabkekszet és 5 dkg darált pisztáciát hozzákeverek. A tortaforma alját és oldalát alaposan kivajazom. Hat tojássárgát 20 dkg porcukorral, két lime levével, öt kis csomag vaníliás cukorral, két dl görög joghurttal, 50 dkg zsíros tejföllel (Therezia tejfölt használok), 25 dkg ricottával, két evőkanál étkezési keményítővel (vaníliás pudinggal is helyettesíthetjük) botmixerrel krémesre keverek, majd 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütöm. 25 perc után csökkentem a hőmérsékletet 160 fokra. A gyümölcszseléhez egy érett mangót pürésítek, hozzáadok két vaníliás pudingport, és simára kavarom öt dl rostos Cappy narancslével, majd készre főzöm, és a kihűlt tortára simítom. Kb. 15 perc után, amikor már dermedni kezd, bevagdalom a szeleteket. A gyümölcszselére kerül a pisztáciakrém, ami még finomabbá és elegánsabbá teszi a tortát. Az ünnepi asztalon a helye.
Vörösáfonyás joghurtos káposztasaláta – Egy frissítő és ízletes élmény Ez a különleges saláta tökéletes választás, ha valami újat és izgalmasat szeretnél kipróbálni. A ropogós káposzta és a krémes joghurtos öntet találkozása mellett a vörösáfonya édes-savanykás íze egyedi karaktert ad az ételnek. Hozzávalók: - Friss fejes káposzta - Vörösáfonya (friss vagy szárított) - Natúr joghurt - Citromlé - Méz vagy juharszirup - Só és bors - Friss fűszernövények (pl. menta vagy petrezselyem) a díszítéshez Elkészítés: 1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban jó alaposan átkeverjük. 2. A joghurtot egy tálban összekeverjük a citromlével, mézzel, sóval és borssal, hogy egy sűrű, krémes öntetet kapjunk. 3. Hozzáadjuk a vörösáfonyát, és óvatosan összeforgatjuk a káposztával. 4. Tálalás előtt érdemes egy kis időre a hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek. 5. Tálaláskor friss fűszernövényekkel díszítjük. Ez a saláta nemcsak remek köret, hanem önálló étkezésként is megállja a helyét, különösen egy könnyű nyári ebéd során. Az élénk színek és az ízek harmóniája garantáltan felpezsdíti az étkezéseket!
Készítek egy ízletes káposztasalátát, amelyhez egy nagy fej káposztát alaposan felszeletelek, majd enyhén megsózom és jól összegyúrom, hogy kiengedje a levét. Majonézhez hasonló krémes öntetet készítek: két főtt tojássárgáját, némi citromlevet és a nyers tojássárgát összekeverem olajjal és egy csipet mustárral. Sóval és borssal ízesítem. Ezután egy fél dl zsíros joghurtot, egy dl zsíros tejfölt, három zúzott fokhagymagerezdet, egy lereszelt kisebb sárga hagymát, egy evőkanál mézet és egy mokkáskanál füstölt fűszerpaprikát adok hozzá. Az ízeket tovább gazdagítom 15 dkg aszalt vörös áfonyával és két felszeletelt avokádóval, majd mindent alaposan összekeverek. Végül a káposztához adom a krémes keveréket, és ráreszelek két főtt tojást. Ha szükséges, még egy kis sóval és borssal ízesítem. Az elkészült salátát egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. Kiválóan fogyasztható önálló ételként is, de a legfinomabb húsok mellé tálalva.
Kezdem azzal, hogy két nagyobb murkot, egy tekintélyes zellergumót és egy nagy fej hagymát lereszelek. Egy kevés olajon megdinsztelem őket, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután felöntöm két liter vízzel, ízesítem pár szem borssal, sóval az ízlés szerint, valamint négy tyúkhúsleveskockával és 3-4 szál friss zellerzölddel, majd az egészet főni teszem. Közben két nagy tojást habosra verem egy csipet sóval, majd hozzáadok hat evőkanál darabosabb búzadarát, jól összekeverem. Amikor a leves felforr, óvatosan beleszaggatom a grízgaluskákat. Lassú tűzön nyolc percig főzöm, majd átfordítom őket, hogy egyenletesen főjenek. Öt perc elteltével locsolok rá egy deci hideg vizet, hogy még puhábbak legyenek. Ezután hozzáadok 7 dl sűrű házi paradicsomlevet, amit igény szerint hígíthatok 1-2 dl forró vízzel, ha szükséges. A végén egy vékony paprikás rántást készítek, és alaposan összefőzöm a levessel, hogy gazdag ízekkel teljen meg az étel. Az eredmény egy ízletes, tartalmas leves, ami felmelegít a hideg napokon!
Ezt a finomságot már most elkészíthetjük, majd praktikus dobozokba csomagolva eltehetjük, így karácsonykor csak elő kell venni és élvezni az ízét.
Íme egy egyedi változat a receptedből: **Hozzávalók:** - 50 dkg finom liszt - 20 dkg zsír vagy 30 dkg vaj (az íz kedvéért) - 20 dkg porcukor - 1 csomag sütőpor - 2 friss tojás - 1 citrom reszelt héja **Elkészítés:** Először is, készítsd elő a tésztát! A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá a porcukrot és a zsiradékot (vagy vajat, ha azt választod). Alaposan dolgozd össze, amíg sima állagú tésztát nem kapsz. Ezután üsd bele a tojásokat, és reszeld bele a citrom héját. Miután a tészta kész, nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagságúra – ügyelj arra, hogy ne legyen túlságosan vékony, mert úgy könnyen megsül. Egy pohár vagy egy formázó segítségével vágj ki belőle karikákat. Süsd a karikákat 160 fokon, de légy óvatos, mert nagyon hamar kész lesznek! Amint kisültek, hagyd őket hűlni egy rácson. A kihűlt korongokat ízesítsd: az egyik felét sárgabaracklekvárral, a másikat ribizlikocsonyával ragaszd össze. A rétegek közé szórj porcukrot, hogy édesebb legyen! Ha szeretnéd, a lekvárhoz akár darált diót vagy mákot is keverhetsz, hogy még gazdagabb ízélményt kapj. Az elkészült finomságok hosszú ideig elállnak, és garantáltan elcsábítanak mindenkit az ízükkel!