Használj fel minden csepp meggybefőtt levét, ne hagyd veszni, hiszen igazi kincs rejlik benne! - Mindmegette.hu

A nyár érkezésével megkezdődik a meggy és a cseresznye csodálatos időszaka, azonban nem mindenki élvezheti a friss gyümölcsök adta örömöket a saját kertjéből vagy a közeli piacon. Sokan kénytelenek beérni a fagyasztott változatokkal vagy a gondosan eltett befőttekkel. De ne becsüljük le őket! A meggybefőtt leve igazi kincs, amelyet kár lenne a lefolyóba önteni – hiszen ízletes és sokoldalúan felhasználható, remek alapanyaga számos receptnek!
Ahogy beköszönt a nyár, úgy a friss gyümölcsök bősége is megérkezik. A napfényes hőségben nemcsak az ízletes sajtos-tejfölös lángos és a fülledt esték kedvence, a főtt kukorica vonzza a figyelmet, hanem a gyümölcsök édes és zamatos világa is. A nyári ízélmények koronázatlan királyai a ropogósan érett gyümölcsök: az eper, szamóca, barack, görögdinnye, málna, meggy és cseresznye mind-mind különleges élvezeteket kínálnak. Különösen a meggy érdemel említést, hiszen nem csupán ízletes, de egészséges is. Ráadásul a meggymagok is kincset érnek: felhasználva különleges párnát készíthetünk belőlük, amely segíthet a fájdalmakkal és gyulladásokkal szemben. A meggyből a legnépszerűbb édesség a pite és a potyogtatós kevert sütemény, melyekhez a friss gyümölcs mellett a meggybefőtt és a fagyasztott változat is tökéletesen illik. Nyáron tehát érdemes felfedezni a gyümölcsök világát, hiszen minden falat új élményt tartogat!
A legtöbb élelmiszerbolt polcain fellelhető meggybefőtt, így azok sem maradnak hoppon, akiknek nincs a kertjében meggybokor, vagy nem jutottak friss gyümölcshöz a nagyszülőktől. A boltban kapható meggybefőtt kiváló alapanyag a különféle süteményekhez, és nem csupán a gyümölcsöt érdemes felhasználni, hanem a meggybefőtt levét is! De vajon hogyan hasznosítható ez a zamatos lé? Jó kérdés, és mi most megosztjuk veletek a válaszokat!
A meggybefőtt leve általában cukros, így kiváló alapanyag bármihez. A lében koncentrálódik a meggy kissé fanyar, jellegzetes gyümölcsös íze, így többféleképpen is felhasználhatjuk. Ha eddig kiöntötted, ezután biztosan nem fogod majd!
A gyümölcsleves egy igazi ínycsiklandó frissességgel teli étel, amely a nyári napok tökéletes kísérője lehet. A színes gyümölcsök harmonikus keveréke, mint például a lédús eper, az édes barack és az illatos őszibarack, egy tálban találkozik, hogy egyedülálló ízélményt nyújtson. Az alapját egy könnyed, fűszeres szirup adja, amelyet egy csipetnyi fahéj és vanília tesz még vonzóbbá. A gyümölcsleves nemcsak hűsítő, hanem tápláló is, tele vitaminokkal és antioxidánsokkal. Tálalhatjuk frissen, jéghidegen, vagy akár egy kis tejszínhabbal a tetején, hogy még különlegesebbé tegyük. Képzelj el egy naplementét, ahol a gyümölcsleves színei versenyeznek a horizontra festett árnyalatokkal – igazi kulináris élvezet, ami minden falatnál mosolyt csal az arcodra.
Az egyik legkézenfekvőbb alternatíva, hogy a meggybefőtt levét felhasználva ízletes gyümölcslevest, meggylevest kreáljunk. Ez lehet egy egyszerű, pudingporral készült, főzés nélküli változat, de akár egy gazdagabb, főzött recept is szóba jöhet. Képzeljük el, hogy a meggylevet egy zöldségalapléhez hasonlóan kezeljük: hígítsuk fel vízzel, és adjunk hozzá különböző gyümölcsöket, mint például almát, meggyet vagy cseresznyét – lényeg, hogy amit otthon találunk és ami a szívünkhöz közel áll. Az ízek harmonikus egyvelege garantált!