Képzeld el a gazdagon ízesített lebencsleves csodáját! A gazdag alaplében fürdő zöldségek, mint sárgarépa, zeller és vöröshagyma, egyesülnek a lágyan főtt hús darabkáival. A leves ízét fűszerek, mint a friss petrezselyem és a fűszerpaprika, teszik még gaz


Első lépésként készítünk egy remek tésztát. 30 dkg lisztet kombinálunk 3 darab M-es tojással és egy csipet sóval. Az igazán tökéletes végeredmény kulcsa, hogy a tészta ruganyos és sima legyen. Ehhez elengedhetetlen, hogy kellő ideig gyúrjuk. Amikor elérjük a kívánt állagot, csomagoljuk be egy zacskóba, és hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Közben nekilátunk a leves készítésének. Először is, a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy lábasba helyezzük, hogy a zsírja szépen kiolvadjon. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kanálnyi zsírt az ízek fokozásához. A hagymát finomra aprítjuk, és ezt is a szalonnához adjuk. Dinszteljük, amíg üveges nem lesz. Ekkor kerül bele a felkarikázott kolbász is, hogy a fűszerek és ízek gazdagabbá váljanak. Miután a szalonnás-hagymás alap már illatos, a karikákra vágott sárgarépát, majd a burgonyát is hozzáadjuk. Rászórjuk a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Egy friss paradicsomot is belezsúfolunk, végül pedig hagyjuk, hogy az egész egy kellemesen forró levegőjű főzés során összeérjen.

Amikor a tészta pihenése véget ér, következik a kinyújtás folyamata. Fontos, hogy ne nyújtsuk túl vékonyra, hiszen szeretnénk, ha megmaradna a textúrája és a harapása. Ezt követően ízlésünk szerint daraboljuk fel a tésztát. Felhevítünk egy serpenyőt, adunk hozzá egy kis zsírt, majd a tésztadarabokat aranybarnára pirítjuk, hogy ízletes ropogósságot nyerjenek.

Ha a burgonya és a zöldségek megfőttek, jöhet a levesbe a tészta is. Néhány perc alatt el is készül.

Related posts