Fedezd fel az ősz gazdag ízeit az almás kocka különleges változatával, melyet édes karamell ölel körül! Az almák frissessége és a karamell selymessége együttesen teremt egy igazán egyedi és ínycsiklandó desszertet, amely felidézi az őszi napok varázsát. K
Hozzávalók (20x25 cm-es kisebb tepsihez)
A tészta, ez a sokoldalú és ízletes alapanyag, a gasztronómia egyik legkedveltebb eleme. Készülhet búzából, durumlisztből, tojásból vagy akár zöldségekből is, és különféle formákban tálalható: fettuccine, penne, ravioli, vagy éppen spagetti. A tészta nem csupán egy étel, hanem egy kultúra is, amely a különböző népek konyhájában más-más hagyományokat és ízeket hordoz. Az elkészítése is igazi művészet: a megfelelő vízforralás, a sózás és a főzési idő mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Kísérletezz a szószokkal, zöldségekkel és fűszerekkel, hogy minden alkalommal új ízélményben legyen részed!
* 1 kilogramm finomra reszelt alma
* 3 tojás
* 3 ek. kristálycukor
Természetesen! Íme egy egyedi változat: * 4 evőkanál rétesliszt Ha további információra van szükséged, csak szólj!
Egyharmadnyi sütőpor.
Karamell
* 10 dkg cukor
* 100 ml habos tejszín
Krém
12,5 dekagramm mascarpone sajt
20 dkg hűvösen lágy karamellás tejszín.
Természetesen! Íme egy egyedi megfogalmazás az "Elkészítés" szóra: **Készítési folyamat:** Ha bármilyen kérdésed van a projekttel kapcsolatban, vagy szeretnéd megismerni a részleteket, itt találod a lépéseket, amelyek segítségével megvalósíthatod az elképzeléseidet.
A karamellás tejszínt érdemes már előző nap elkészíteni, mivel szükséges neki a hűlési idő. Először is, a cukrot óvatosan karamellizáljuk, majd a forró tejszínt ráöntjük. Ezt követően folyamatosan kevergetjük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad a tejszínben. Miután kész, hagyjuk kihűlni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Először is, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egyenletesen elosztjuk a sütőpapíros tepsiben. A tojásokat különválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, és alaposan összekeverjük. Ezután óvatosan beforgatjuk a lisztet és a sütőport, hogy egy könnyű piskótát kapjunk. Ezt a masszát rásimítjuk az almás alapra, és 45 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, majd várunk 20 percet, mielőtt átfordítanánk egy másik tepsire. Hagyjuk, hogy szépen kihűljön, így az ízek igazán összeérnek majd.
A mascarponét a lágy karamellás tejszínnel együtt habosra verjük, míg krémes állagú nem lesz. Ezt a gazdag keveréket egyenletesen eloszlatjuk az almán, majd legalább két órára a hűtőszekrénybe helyezzük, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor a fennmaradó karamellás tejszínnel dekorálhatjuk a desszertet, így még ízletesebbé téve azt.




